Ouders

kronkel

Op deze pagina leest u alles over op welke manieren u, uw kind of peuter kennis kunnen maken met onze school. Leest u over ons ouderportaal en ouder communicatie-app. Daarnaast over onze ouderraad, deelraad MR en GMR.

3_Ouders Organische vormen_PWA_nieuwe beelden

Nieuwe ouders

kronkel

Wanneer u geïnteresseerd bent in onze school, kijkt u natuurlijk eerst op onze website. Al rondkijkend vindt u waarschijnlijk al een eerste antwoord op de volgende vragen: Wat is de Prins Willem-Alexanderschool voor school? Zie ik mijn kind daar gelukkig worden? Wat leert mijn kind op de PWA-school? Waarin onderscheidt de PWA-school zich van andere basisscholen? Enzovoorts.

 

Wilt u nader kennismaken, maak dan een afspraak voor een kennismakingsbezoek. Voor dit kennismakingsbezoek reserveren wij ongeveer een uur. In de meeste gevallen maakt u deze afspraak met de directeur, Ellen Weel. Heeft uw kind extra zorg nodig, dan is ook de Intern begeleider bij dit gesprek aanwezig.

 

Via de hoofdingang aan de Achterstraat komt u de school binnen. Het directiekantoor vindt u aan uw rechterkant.

 

Tijdens het kennismakingsbezoek vertellen wij, uitgebreider dan op de website, hoe wij met de leerlingen omgaan, wat u en zij van ons kunnen verwachten, wat wij van u als ouders/verzorgers verwachten, welke belangrijke schoolregels wij hanteren, wat de dagelijkse gang van zaken is etc.

 

Daarnaast zijn wij benieuwd naar de ontwikkeling van uw kind tot dusver, welke hobby’s uw kind heeft, of het liever binnen of buiten speelt, of het gemakkelijk contact maakt met andere kinderen, of het allergisch of overgevoelig is voor bepaalde zaken etc.

 

Na het gesprek leidt de directeur u rond door de school. U kunt desgewenst in alle lokalen een kijkje nemen. In het lokaal van de toekomstige groep van uw kind zal de leerkracht u nog kort enige wetenswaardigheden vertellen.

 

Na de rondleiding kunt u uw kind inschrijven. Heeft u nog wat bedenktijd nodig dan kunt u alvast een inschrijfformulier meenemen. Mocht u toch voor een andere basisschool kiezen, dan stellen wij het zeer op prijs wanneer u ons daarvan op de hoogte stelt.

 

Heeft uw kind extra zorg of ondersteuning nodig, dan zal de school eerst onderzoeken of zij deze extra zorg of ondersteuning kan bieden. In de meeste gevallen zullen wij de zorg kunnen bieden, maar in enkele specifiek gevallen kan het voorkomen dat het niet realiseerbaar is.

Ook kunt u ervoor kiezen om een aanmeldformulier te downloaden. Middels het invullen en inleveren van dit formulier doet u verzoek tot toelating van de vermelde leerling op onze school.

IMG_4647

Peuteravontuur

kronkel

Aanmelden peuters voor peuteractiviteiten

Is uw kind tussen de 3 en 4 jaar oud en heeft het ook al zo’n zin om naar school te gaan? Kom dan een keer samen met uw kind vrijblijvend kennismaken tijdens een van onze gezellige peuter activiteiten.

 

Een laagdrempelige manier om een kijkje te nemen in ons gebouw en met ons kennis te maken. Is uw kind al bij ons aangemeld, ook dan is uw kind natuurlijk van harte welkom.

Ouderportaal/Parro

kronkel

Wij werken met de communicatie-app Parro. Voor praktische informatie kunt u onderstaande handleiding lezen.

Daarnaast werken wij ook met het ouderportaal van Parnassys.
Door op de onderstaande link te klikken kunt u inloggen.

Ouderraad

kronkel

Wat doet een OR?
De ouderraad vertegenwoordigt de kinderen op school en bestaat uit ouders, die samen met het team, er voor zorgen dat uw kind een zo plezierig mogelijke schooltijd beleeft.
Zes tot acht keer per jaar vergadert de OR over de activiteiten die op school worden georganiseerd.
Gedurende het schooljaar is de OR bezig met het voorbereiden van activiteiten. Het vergaderen hierover gebeurt in overleg met de ouders van een bepaald werkgroepje. Een werkgroepje bestaat meestal uit één vast teamlid en één of meerdere OR-leden. Alle activiteiten worden over de OR-leden verdeeld.

 

Wie zitten er in de OR?
Leden die in de OR zitten zijn:

  • Mirjam van Houten, moeder van Daan en Floortje
  • José van de Vendel, moeder van Janey
  • Antoinette van Doorn, moeder van Fleur
  • Cindy van Doorn, moeder van Rick
  • Kimberly Vroege, moeder van Mila
  • Maarten Pronk, leerkracht

Mocht u het leuk vinden om ook in de OR te gaan, laat het ons weten. We kunnen alle hulp gebruiken.

Deelraad MR

kronkel

Waarom een dMR?
Heel simpel: omdat dit wettelijk verplicht is.  Daarnaast wil je als schoolbestuur dat het beleid gedragen wordt door de ouders van de leerlingen.

 

Wat doet een dMR?
De dMR houdt zich vooral bezig met de belangen van de school als geheel. Ouders kunnen dus via de dMR hun stem laten horen en rechtstreeks invloed uitoefenen op allerlei beleidsmatige schoolzaken.
Enkele voorbeelden van gespreksonderwerpen van de dMR zijn: de besteding van het geld van de school, het vaststellen van de schoolvakanties en studiedagen, een eventuele fusie met een andere school of stichting en de manier waarop de school ouders wil laten meehelpen in het onderwijs en andere activiteiten. Maar een dMR kiest bijvoorbeeld geen nieuwe taalmethode en bemoeit zich niet met welke leerkracht voor welke klas staat.
Daarbij zijn er nog verschillen in de invloed van de dMR want over sommige zaken mag de dMR alleen een advies geven aan het schoolbestuur. Bijvoorbeeld over het vaststellen of bij een aanpassing van het financieel beleid. Daarnaast zijn er ook zaken waarin de dMR wel een stem heeft. Bijvoorbeeld bij een verandering van de onderwijskundige doelstellingen of bij een verandering van het type onderwijs (bijvoorbeeld; Jenaplan of Montessori onderwijs).

De vergaderingen van de dMR zijn openbaar, dus iedereen is welkom om een keer een bijeenkomst bij te wonen.
De notulen van de vergaderingen zijn op school in te zien.

 

Wie zitten in de dMR?
De dMR bestaat uit een even aantal leden evenredig verdeeld over het personeel en de ouders. De oudergeleding wordt gekozen.

Leden die in de dMR zitten zijn:
Oudergeleding:
- Marleen van Zetten, moeder van Tygo
- Patricia Floot, moeder van Amber en Mason

Personeelsgeleding:
-Esther Elings
- Margriet Knetemann

 

GMR
De PWA-school maakt als één van 21 scholen onderdeel uit van Fluvium Openbaar onderwijs. Met ingang van dit schooljaar zal de GMR van Fluvium bestaan uit een team van 12 GMR leden (6 ouders en 6 onderwijspersoneel).
Een GMR behandelt alleen zaken die het belang van een enkele school overstijgen. Het gaat bijvoorbeeld over de meerjarenbegroting van de stichting, integraal personeelsbeleid of bovenschools ICT beleidsplan.

schilderij vogel